Site icon INSTITUT ORLANE PRAHA

První spálení v roce 2022: Jarní slunce dokáže potrápit. Čím ochránit pleť?

První jarní paprsky přináší hlavně radost, jsou znakem přicházejícího jara a nových začátků. Kromě toho jsou ale také velice agresivní k naší pleti, která po šedé zimě zažívá šok a může se rychle spálit.

Rozhodně to není tak, že by v zimě sluneční paprsky naší pleti neškodily. Paprsky UVB záření jsou více než 100krát silnější v červenci než v prosinci a často jsou hlavní příčinou slunečních spálenin, začervenání a pigmentových skvrn. Zatímco paprsky UVA záření se vyskytují během celého roku. Nezáleží ani na tom, že slunce zrovna nesvítí, nebo je pod mrakem. Proto je stále nutné celoročně chránit pleť s SPF.

Přečtěte si: 5 důvodů, proč je používání SPF nejdůležitějším krokem v péči o pleť

Eva Perkausová

Za stárnutí pleti může velkou měrou škodlivé sluneční záření

Hi-tech kosmetika Orlane se zaměřuje hlavně na omlazení pleti, a tak se samozřejmě nemůže logicky vyhnout ani kosmetickým přípravkům, které obsahují ochranný faktor SPF. Podle vědeckých studií může škodlivé sluneční záření způsobovat až 75 % stárnutí pokožky. Jaké kosmetické produkty s SPF můžete využít k tomu, abyste samy sebe chránily před slunečním zářením?

Orlane Antirides Extreme Sluneční sérum

Orlane Antirides Extreme Sluneční sérum proti stárnutí pleti je jedinečným produktem chránícím pleť před poškozením UVA, UVB a infračerveným zářením. To urychluje stárnutí pleti, pro což se vžil anglický výraz „foto-aging“. Sluneční sérum tlumí zánětlivé reakce, odbourává volné radikály a stimuluje buněčnou energii.

Antirides Extreme Sluneční sérum, Orlane

Jeho úkolem je důkladně připravit pleť na opalování, ale také napravit případná poškození pleti slunečním zářením. Pleť hydratuje a oživuje. Buňky a DNA chrání před poškozením. Ochraňuje před stárnutím a vznikem nežádoucích pigmentových skvrn. Prodlužuje životnost opálení.

Orlane Antirides Extreme krém, SPF 30

Krém na vrásky s extrémním účinkem a ochranným faktorem 30 je výjimečnou péčí, která napomáhá v úspěšném boji proti hlubokým vráskám, a zároveň pleť chrání před škodlivým UV zářením. Může se pochlubit trojím účinkem: podporuje regeneraci pokožky a tzv. sešívá vrásku zevnitř; obnovuje podpůrnou funkci pokožky, čímž vytlačuje vrásky ven; přináší nejen okamžitý, ale především dlouhodobý komfort a hydrataci.

Antirides Extreme Krém SPF 30, Orlane

V krému proti vráskám SPF 30 jsou kromě patentované látky Mémoxyle® a komplexu B21 Bio-Energic obsaženy také UVA a UVB filtry, které účinně chrání pleť proti vráskám i tmavým skvrnám, které jsou způsobeny slunečním zářením.

Kupte si přípravky Orlane v e-shopu!

Exit mobile version